Jaa tämä

Focacciaa syödään aina reilusti järestämässäni istujaisissa tai brunssilla, riippumatta siitä mitä muuta olisi tarjolla. Ymmärrän kyllä, koska tämä oliiviöljyn ja merisuolan makuyhdistelmä vie kielen. Hienoa, että italialaisen ihmeen tekeminen on yksinkertaista ja reseptiin sopii erinomaisesti kikhernejauho, joka nostaa focaccian proteiinipitoisuutta. 

10 hengelle/ valmistusaika 1 tunti/ proteiinipitoisuus yli 15%

Yksinkertainen focaccia

4,5 dl vehnäjauhoa

4,5 dl kikhernejauhoa

2 pussia kuivahiivaa

70 g aurinkokuivattuja tomaatteja (ei pakollinen)

2 valkosipulin kynttä

2 tl suolaa

1 tl sokeria

2 rkl rosmariinia (ei pakollinen)

0,5 dl oliiviöljyä

3,5 dl vettä

  1. Lisää isoon kulhoon kädenlämpöinen vesi, hiiva ja sokeri. Anna muhia 5 minuuttia.
  2. Pilko valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Lisää kaikki ainekset hiiva seokseen ja vaivaa taikinaa muutamaa minuuttia.
  4. Anna taikinan kohoa liinan alla lämpimässä paikassa 20 minuuttia. Esim. vesihauteessa lavuaarissa.
  5. Voitele uunipelti (itse käytin 20 x 30 cm vuokaa) runsaalla oliiviöljyllä ja levitä taikina pellille.
  6. Anna sen vielä kohota liinan alla lämpimässä paikassa 20 minuuttia.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa puolisen tuntia. Jos pinta tummuu liian nopeasti suojaa se foliolla. 
  8. Levitä valmiin leivän pinnalle kerros oliiviöljyä ja suolaa.

Leave a Reply

Close Menu