Jaa tämä

Tässä resepti kaikille vanhoille kinkun ystäville. Vegaanisen reseptin valmistus on vaivaton, mutta uuniperunoiden kypsyminen vie aikaa. 

Talvena halusin syödä uuniperunoita mutta en löytänyt mieleistä vegaanista proteiinipitoista täytettä siihen. Joten päätin kehittää oman. Tämä täyte onnistui ensimmäisellä yrityksellä ja siitä asti ollut hitti!  

Täyte on myös päässyt tässä parin kuukauden aikana useampaan testiin illanistujaisten merkeissä ja todettu lihansyöjien keskuudessa erinomaiseksi. Yksi otti lisää toisen lihatäytteen sijasta, toinen heitti, ettei erottaisi onko kyseessä kinkku- tai tofutäyte. Mainiota! 

Savutofun kun raastaa ja paistaa pannulla siitä saa yllättävän kinkkumaisen tekstuurin ja tuo enemmän savun makua esiin. Älä kuitenkaan yli paista tofua, muuten se kuivahtaa liikaa. Hyvä väri kuumalla pannulla riittää.

Uuniperunoina voit käyttää ihan normi perunaa tai ostaa juuri uuniperunaksi tarkoitettua laijikettta. Varhaisperunat käy varmasti tähän reseptin kylkeen hyvin.

Älä kääri uuniperunoita folioon, vaan laita öljyttynä ja suolattuna ne sellaisenaan uuniin! Osta samankokoisia perunoita, jotta ne kypsyy tasaisesti.

4 annosta/ valmistusaika noin tunti/ täytteessä on yli 10% proteiinia

Uuniperunat kinkkumaisella täytteellä

6-10 (koosta riippuen) perunaa 

Puolikas sipuli

Pari vartta kevätsipulia

400 g savutofua

2 dl (200 g) kaurafraichea

1 rkl sitruunamehua

1 tl dijon-sinappia

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

öljyä paistamiseen

  1. Valmista uuniperunat. Pese, öljyä ja suolaa perunat. Laita ne uuniin perunoiden koosta riippuen 175 asteeseen noin 30 min – tunniksi. 
  2. Laita levy kuumenemaan ja raasta sillä välin savutofu. Lisää kuumaan pannuun tippa öljyä ja lisää raastettu tofu. Anna tofun ottaa vähän väriä. Lopuksi siirrä pannu sivuun tai siirrä tofu toiseen astiaan ja anna jäähtyä.
  3. Pilko sipuli pieniksi kuutioksi ja kevätsipuli viipaleiksi.
  4. Sekoita isossa kulhossa kaurafrache, sitruunamehu, sipulikuutiot, dijon-sinappi, suola ja pippuri.
  5. Lisää jäähtynyt raastettu savutofu kulhoon muiden raaka-aineiden kanssa. Laita seos jääkaappiin odottamaan perunoita. Jos seos on liian paksua, lisää vähän kauramaitoa joukkoon.
  6. Ota uunista perunat pois, halkaise peruna, lisää täyte ja kevätsipuli päälle.

Leave a Reply