Koska en ole halunnut käyttää lisäproteiinia urheilemisen tueksi, olen joutunut miettimään millaisia proteiinipitoisia välipaloja vegaaneille löytyy. Tämän välipalan tekeminen on helppoa ja se säilyy hyvin huoneenlämmössä. Paljon proteiinia sisältävän vegaanivälipalan voi ottaa mukaan vaikka duuniin, kouluun tai syödä sen salitreenin jälkeen proteiinipirtelön sijasta.
8-16 patukkaa/ valmistusaika 40 min/ proteiinipitoisuus yli 15%
Vegaaniset proteiinipatukat
Lasillinen (n. 200 g) manteleita
Puoli lasillista (n. 60g) kaurahiutaleita
Puoli lasillista (n. 100g) kurpitsansiemeniä tai siemensekoitusta
Lasillinen (n. 200 g) kuivattuja aprikooseja
Puoli lasillista (n. 120 g) siirappia (itse käytin vaahterasiirappia)
Puoli lasillista (n. 100 g) rusinoita
Puoli lasillista (n. 100 g) karpaloita
Lasillinen (n. 150g) härkäpapurouheseosta
- Levitä uunipellille siemenet, kaurahiutaleet ja mantelit. Paista 170 C uunissa 8 minuuttia.
- Soseutta aprikoosit ja siirappi monitoimikoneessa tai blenderissä.
- Sekoita rusinat, karpalot, härkäpapurouheseos, aprikoosisose ja uunipellin sisältö yhteen kulhossa.
- Paina seos uunivuokaan (itse käytin 10 x 15 cm lasagne neliö vuokaa) ja paista uunissa 20 minuuttia 170 asteessa.
- Jäähdytä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Tiina
23 Jan 2019Ihan mahtava ohje! Olen sokerittomalla dietillä ja tuo siirappi rikkoo sitä valitettavasti. Tulisko sulle mieleen mitään muuta, millä “sitoa” nuo ainekset? Kuivatut hedelmät saatan saada anteeksi:D
Silver
24 Jan 2019Kiitos Tiina! Hunaja toimii varmasti vaikka se ei ole vegaanista ja ehkä jopa luokitellaan sokeriksi. Toinen vaihtoehto voisi olla käyttää siirapin sijasta vettä, mutta silloin kannattaa tuplata aprikoosien määrä.