Tämä vegaaninen kakku on helppo valmistaa, koska reseptissä täytyy vain sekoittaa kaikki ainekset yhteen ja laittaa uuniin. Leivokset sisältävät niin paljon proteiinia, että niitä voi syödä vaikka salitreenin jälkeen palautusjuoman sijasta. Brownien valmistuksessa ei ole käytetty proteiinijauhoa ja ne maistuu herkulliselta. Sokeripitoisuuden takia ne eivät ehkä kuitenkaan sovi syötäväksi päivittäin. Mehevät browniet sopii hyvin tarjottavaksi vaikka joulupöydässä tai muissa istujaisissa.
6 hengelle/ valmistusaika 1 tunti/ proteiinia yli 10%
Vegaaniset proteiini browniet
60 g mantelijauhoa
3 rkl maapähkinävoita
75 g kaakaojauhetta
40 g soijajauhoa
240 g (1 tölkki) mustiapapuja
1 punajuuri (150 g)
40 g sokeria
60 ml siirappia
20 g tummaa suklaata (ei pakollinen)
- Sekoita kaikki raaka-aineet, paitsi suklaa yhteen silppurissa tai tehosekoittimessa.
- Kaada sekoitus uunivuokaan (itse käytin 15×15 cm vuokaa) ja paista 160 asteessa 45 minuuttia.
- Silloin kun proteiinikakku on valmis, levitä sen päälle sulatettu tumma suklaa.
- Proteiini browniet maistuu parhaalta seuraavana päivänä, mutta voit leikata ja tarjota kakun myös heti kun se on jäähtynyt.
Moikka, tuleeko sinne jotain nestettä myös? Taikinasta tuli vain jauhoseosta, niin paksua etten saa sitä silpottua koneella.
Moi Sofie!
Pahoittelut kauheasti neste oli jäänyt kirjoituksesta pois! Voisit lisätä kasvismaitoa niin paljon, että taikina on vain pikkasen valuva – vähän kuin kaurapuuro.Testaan reseptiä uudelleen tällä viikolla ja lisään tarkan nestemäärän.