Jaa tämä

Tämä vegaaninen kakku on helppo valmistaa, koska reseptissä täytyy vain sekoittaa kaikki ainekset yhteen ja laittaa uuniin. Leivokset sisältävät niin paljon proteiinia, että niitä voi syödä vaikka salitreenin jälkeen palautusjuoman sijasta. Brownien valmistuksessa ei ole käytetty proteiinijauhoa ja ne maistuu herkulliselta. Sokeripitoisuuden takia ne eivät ehkä kuitenkaan sovi syötäväksi päivittäin. Mehevät browniet sopii hyvin tarjottavaksi vaikka joulupöydässä tai muissa istujaisissa. 

6 hengelle/ valmistusaika 1 tunti/ proteiinia yli 10%

Vegaaniset proteiini browniet

60 g mantelijauhoa

3 rkl maapähkinävoita

75 g kaakaojauhetta

40 g soijajauhoa

240 g (1 tölkki) mustiapapuja

1 punajuuri (150 g) 

40 g sokeria

60 ml siirappia

20 g tummaa suklaata (ei pakollinen)

  1. Sekoita kaikki raaka-aineet, paitsi suklaa yhteen silppurissa tai tehosekoittimessa. 
  2. Kaada sekoitus uunivuokaan (itse käytin 15×15 cm vuokaa) ja paista 160 asteessa 45 minuuttia.
  3. Silloin kun proteiinikakku on valmis, levitä sen päälle sulatettu tumma suklaa.
  4. Proteiini browniet maistuu parhaalta seuraavana päivänä, mutta voit leikata ja tarjota kakun myös heti kun se on jäähtynyt.

Leave a Reply

Close Menu