Paella on yksi mun lemppareista espanjalaisista ruuista. Espanjalaisessa keittiössä käytetään vahvoja mausteita ja tämä näkyy myös tässä reseptissä. Vaikka riisiruoka sisältää perinteellisesti montaa eri lihatuotetta, siitä saa tehtyä upean vegeversion. Espanjassa sanotaan, että paella on ruoka, joka tuo perheen yhteen. Silloin kun ruoka on valmis, pannun voi asettaa ruokapöydälle ruokailijoiden ulottuville. Paellassa käytetään maailman kalleinta maustetta sahramia. Voit tehdä tästä vegereseptistä edullisemman version, lisäämällä reseptiin 1 tl savustettua paprikaa, sahramin sijasta.
6 hengelle/ valmistusaika 45 minuuttia/ proteiinipitoisuus yli 5%
Vegaaninen paella
250 g risottoriisiä
70 g soijasuikaleita
250 g kasvischorizoa
1 paprika
1 sipuli
2 valkosipuli
80 g kalamata oliiveja
100 g herneitä
200g (1 tölkki) keitettyjä kidneypapuja
200g tomattimurskaa
150 g (1 purkki) artisokan sydämiä
4 rkl oliiviöliyä
0,5 grammaa (1 pussi) sahramia
2 tl savupaprikan jauhetta
3 oksaa rosmariinia
1,3 litraa kasvislientä (Esim. vesi ja 1,5 liemikuutiota)
1/3 ruukkua persiljaa
1 sitruuna
- Valmistele soijasuikaleet paketilla olevan ohjeen mukaan.
- Pilko paprika, sipuli ja choritzo sekä silppua valkosipuli ja persilja.
- Paista isolla pannulla chorizoa ja paprika oliiviöljyssä 2 minuuttia.
- Lisää valkosipuli ja sipuli. Paista 30 sekuntia lisää.
- Lisää kuuma kasvisliemi, tomattimurska, savupaprika, sahrami ja riisi. Keitä 15 minuuttia.
- Valuta ja huuhtele pavut.
- Pilko artisokan sydämet puoliksi.
- Lisää soijasuikaleet, oliivit, herneet, pavut, artisokka, rosmariinin oksat ja keitä 5 minuuttia lisää.
- Levitä valmiin ruuan pinnalle persiljaa, sitruunalohkot ja aseta pannu pöydälle.
Maistuisi kyllä minullekin 👍
T.Esa