Jaa tämä

Tässä reseptissä on monia raaka-aineita, mutta sen valmistus on helppoa! Kaikki raaka-aineet sekoitetaan käytännössä vaan yhteen kattilaan. Ruoka säilyy hyvin jääkaapissa ja maistuu jopa paremmalta seuraavalla päivällä kun maut ovat tasoittuneet. Tässä reseptissä on potkua! Jos et tykkää tulisesta ruuasta kannattaa jättää osa cayennepippurista pois. 

8 hengelle/ valmistusaika 30 minuuttia/ proteiinipitoisuus yli 2,5%.

Tuplapapupata

8 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 limen mehu
4-6 tomaattia
1 tölkki tomattimurskaa
1,3 litraa kasvislientä
250 g kuivaa quinoaa
450g valkoisia papuja (2 tölkkiä)
450g kidney papuja (2 tölkkiä)
250 g maissinjyviä
6 rkl öljyä
3 tl cayennepippuria
4 rkl paprikajauhetta
1 rkl kuminaa
1 rkl kuivattua oreganoa
0,5 tl pippuria
puoli nippua pilkottua korianteria

  1. Pikko paprika, sipuli ja tomaatti kuutioiksi ja silppua valkosipuli.
  2. Huuhtele quinoaa vedellä.
  3. Kaiva esille 3 litran tai isompi kattila, kuumenna siinä rypsiöljy. Paista öljyssä paprikaa ja sipulia 2 min.
  4. Lisää valkosipuli, paprikajauhe, kumina, cayennepippuri ja paista 30 sekuntia lisää.
  5. Lisää tomaatit, tomaattimurska, kasvisliemi ja quinoa ja keitä 10 minuuttia.
  6. Valuta pavut.
  7. Lisää pavut, maissi, oregano, limen mehu, korianteri ja pippuri. Keitä 5 minuuttia lisää.

Voit tarjota padan riisin, kuskusin tai perunoiden kanssa. Padan voi syödä hyvin myös sellaisenaan. Suosittelisin reseptissä keittämään pavut itse, purkkipavujen sijasta. Jos keität pavut itse lisää reseptiin 1 dl vettä ja pikkasen suolaa. Säilykepapujen käyttäminen säästää kuitenkin aikaa ja on hyvä vaihtoehto kiireessä.

Leave a Reply

Close Menu