Grillikausi on täydessä vauhdissa! Tässä on hyvä vegaaninen ruoka vaikka juhannusgrillille. Voit tehdä reseptin halutessasi myös uunissa paistamalla vartaita 200 asteessa 25 minuuttia. Vegevartaan kylkeen sopii erinomaisesti raikas salaatti kauden kasviksista. Ai, että ne suomalaiset tomaatit ovat hyviä!
3 annosta/ valmistusaika 40 minuuttia/ yli 15% proteiinia
Tofu tikka-vartaat
400 g kovaa tofua (leikattu noin 3 cm kuutioiksi)
1 punainen paprika (leikattu noin 3 cm kuutioiksi)
1 punasipuli (leikattu 4 osaan, eli noin 3 cm kuutioiksi)
MARINADI
200 g kaurafraichea
2 rkl keltaista curryjauhetta
0,25 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
puolikkaan sitruunan mehu
2 murskattua valkosipulia
1 rkl murskattua inkivääriä
puoli nippua korianteria
SALATTI
3 tomattia (leikattu sektoreiksi)
15 cm kurkkua (leikattu noin 2 cm kuutioiksi)
1 rkl oliiviöliyä
1 rkl sitruunamehua
puoli nippua korianteria (pilkottu)
suolaa ja pippuria
Sekoita marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa. Lisää tofu, sipuli, paprika ja sekoita uudelleen.
Laita tofu vihannesten kanssa vuorotellen vartaisiin ja paista grillissä tai uunissa.
Valmista salatti sekoittamalla ainekset yhteen isossa kulhossa.