Jaa tämä

Grillikausi on täydessä vauhdissa! Tässä on hyvä vegaaninen ruoka vaikka juhannusgrillille. Voit tehdä reseptin halutessasi myös uunissa paistamalla vartaita 200 asteessa 25 minuuttia. Vegevartaan kylkeen sopii erinomaisesti raikas salaatti kauden kasviksista. Ai, että ne suomalaiset tomaatit ovat hyviä!

3 annosta/ valmistusaika 40 minuuttia/ yli 15% proteiinia

Tofu tikka-vartaat

400 g kovaa tofua (leikattu noin 3 cm kuutioiksi)

1  punainen paprika (leikattu noin 3 cm kuutioiksi)

1 punasipuli (leikattu 4 osaan, eli noin 3 cm kuutioiksi)

 

MARINADI

200 g kaurafraichea

2 rkl keltaista curryjauhetta

0,25 tl cayennepippuria

1 tl suolaa

puolikkaan sitruunan mehu

2 murskattua valkosipulia

1 rkl murskattua inkivääriä

puoli nippua korianteria

 

SALATTI

3 tomattia (leikattu sektoreiksi)

15 cm kurkkua (leikattu noin 2 cm kuutioiksi)

1 rkl oliiviöliyä

1 rkl sitruunamehua

puoli nippua korianteria (pilkottu)

suolaa ja pippuria

 

Sekoita marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa. Lisää tofu, sipuli, paprika ja sekoita uudelleen.

Laita tofu vihannesten kanssa vuorotellen vartaisiin ja paista grillissä tai uunissa.

Valmista salatti sekoittamalla ainekset yhteen isossa kulhossa. 

Leave a Reply

Close Menu