Jaa tämä

Jos keksit maistuu epäterveelliseltä, mutta ovat kuitenkin terveellisiä, ovatko ne silloin edes keksit? Tai kuuluuko keksien kunnianimi vain epäterveellisille leivoksille. No on miten on, nämä vegaaniset keksit maistuu epäterveelliseltä, eli huippuhyvältä, mutta ovat kuitenkin terveellisiä.

Keksien valmistus on superhelppoa ja resepti sisältää vain viisi raaka-ainetta. Olen käyttänyt reseptissä soijajauhoa, mutta voit vaihtaa sen myös kikherne- tai lupiinijauhoon. Keksit säilyy huoneen lämmössä ainakin pari päivää tai jääkaapissa kauemmin. Koska keksit sisältää paljon proteiinia ja energiaa, voi näitä ottaa mukaan vaikka luontoretkelle. 

Koronaviruksen takia kauppojen hyllyillä voi puuttua jotain tuotteita, mutta valikoima on riittänyt jopa vegaaneille. Ainakin kun kävin viimeksi kaupassa, siellä oli jopa maapähkinävoita. Muistakaa pitää toisistanne huolta ja tehkää kivoja juttuja mitä pystytte. Olen varma, että kotonakin keksii mukavaa tekemistä. Onko esimerkiksi joku kirja mitä olet ajatellut jo pitkään lukea tai joku leffa mitä kaveri on joskus suositellut, ystävä kenelle et ole vähän aikaan soittanut tai laatikko mitä olet halunnut järjestää? Kokkina toki kannustan kokeilemaan reseptejä mitä olet jo pitkään halunnut testata. Kyllä tämä koronakriisi on aikaisemmin tai myöhemmin ohi ja päästään taas jatkamaan normi arkea. Tsemppiä!

6 keksiä/ valmistusaika 25 minuuttia/ proteiinia yli 15%
 

Terveellisen epäterveelliset maapähkinävoikeksit

 
1 kypsä banaani
4 rkl (75 g) maapähkinävoita 
2 dl kaurahiutaleita
1 dl soijajauhoa
2 tl leivinjauhetta
 
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
 
Murskaa banaani haarukalla. 
 
Lisää maapähkinävoi ja loput ainekset.
 
Sekoita kunnolla ja muotoile taikinasta käsillä kuusi palloa.
 
Paina pallot leivinpaperilla katetulle uunipellille litteäksi ja paista 15 minuuttia.
 
 
 
 
 
 

This Post Has 10 Comments

 1. eeva

  Voiko tähän käyttää jotain muuta jauhoa?

  1. Silver

   Kikherne, lupiini tai papujauho olisi ehkä paras, koska myös näissä on paljon protskua.

 2. Jari Heinonen

  Hei, onko noille “Terveellisen epäterveelliset maapähkinävoikeksit” ravintosisältöä / kalorit?

  1. Silver

   Mittasin vain proteiinin valitettavasti. Voisit lisätä vaikka raaka aineet sovellukseen, silloin saat tarkemmat arvot. Se ravintoarvojen lisäminen blogiin voisi olla tulevaisuuden kannalta ihan hyvä kehitysehdotus. Pidän mielessä!

  1. Silver

   Mukava kuulla, että resepti onnistui! 🙂

 3. Anna

  Voiko näitä säilyttää huoneenlämmössä ja osaatko sanoa kuinka pitkään?:)

  1. Silver

   Varmasti säilyy huoneenlämmössä ainakin viikon. Ilmatiivissä astiassa luultavasti jopa muutamaa viikkoa. Jos haluat säilyttää keksejä kauemmin mä heittäisin ne pakkaseen 🙂

 4. Ihmettelijä

  Yksi ruokalusikallinen (15 ml) pitäisi painaa n.16 g eli 4 rkl (60 ml) pitäisi olla luokkaa ~64 g. Reseptissä on merkitty määräksi kuitenkin myös 150 g eli yli kaksinkertainen määrä. Kumpi määrä tuota maapähkinävoita on oikea?

  1. Silver

   Tein kotona tuplamäärän ja jätin vahingossa reseptiin tuplamäärän maapähkinävoita. Pahoitteluni sekaannuksesta ja kiitos, että kiinitit huomiota! Oikea määrä on 4 runsasta ruokalusikallista.

Leave a Reply