Jaa tämä

Siitä on jo vähän aikaa kun avokadopastasta tuli villitys ja avokadot loppuivat kauppojen vihannesosastolta. Uskon, että avokadopastan suosio laski vuosien aikana, koska siinä ei ollut vaan riittävästi proteiinia 😉 Nyt on aika korjata tämä puute! Tässä on terästetty eli proteiinipitoisempi versio pastasta. Tämä resepti kumoaa myytin, että maistuvan vegaaniruuan valmistuksessa menee kauan aikaa. Vegereseptin valmistuksessa menee vain 15 minuuttia, koska reseptissä on vain muutama raaka-aine ja kikhernepasta kypsyy nopeasti. Kannattaa nyt käydä hakemassa avokadot kaupasta ensimmäisenä ennen kuin ne tämän reseptin julkaisun myötä taas loppuvat 😉 

4 annosta/ valmistusaika 15 minuuttia/ proteiinia yli 8%

Terästetty avokadopasta

200 g kikhernepastaa

200 g (1 tölkki) keitettyjä papuja (itse käytin papusekoitusta)

1 avocado

2 valkosipulinkynttä

2 rkl sitruunamehua

4 rkl oliiviöliyä

0,5 tl mustapippuria

  1. Laita pastavesi kiehumaan.
  2. Samalla kun pastavesi nousee kiehumaan valmistele avokadoseos. Kuori avocado ja murskaa se haarukalla kulhossa tai lautasella.
  3. Lisää joukkoon silputtu valkosipuli, sitruunamehu, oliiviöljy ja mustapippuri.
  4. Keitä pasta paketilla olevan ohjeen mukaan melkein kypsäksi.
  5. Valuta pastasta vedet pois niin, että pasta jää kattilaan ja kattilaan jää myös pikkasen (n. 5 rkl) keitin vettä.
  6. Lisää avokadoseos ja pavut, sekoita. Lämmitä hellalla kunnes pavut ovat lämpimiä.

Vinkki. Jos haluat ruoasta juustoisen voit lisätä papujen ja avocadon kanssa reseptiin myös 4 rkl ravintohiivaa. 

Leave a Reply

Close Menu