Tämä vegaaninen ja herkullinen “bacon and eggs” sisältää valtavasti proteiinia, rautaa, kalsiumia ja muita hivenaineita sekä vitamiineja. Itse syön useimmiten aamulla puuroa tai mysliä, mutta viikonloppuisin teen jotain erikoisempaa. Tässä annoksessa on paljon makua se valmistuu perinteisen bacon and eggsin tavoin – nopeasti. Reseptin proteiinipitoisuus auttaa jaksamaan lounaaseen asti! Voit nauttia ruuan esimerkiksi jonkun hyvän leivän kanssa.
2 annosta/ valmistusaika 20 minuuttia/ proteiinia yli 15%
Täyttävä vegaaninen aamiainen – tofukokkeli ja tempehpekoni
TEMPEHPEKONI
1 rkl rypsiölyä paistamiseen
125 g tempehiä (leikattu noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi)
3 rkl BBQ-kastiketta
Aseta tempehviipalet lautaselle ja pyöritä ne BBQ-kastikkeessa.
Paista viipaleita pannulla molemmilta puolilta kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Aseta sivuun.
TOFUKOKKELI
1 rkl rypsiöljyä tai kookosrasvaa paistamiseen
puolikas punasipuli (leikattu viipaleiksi)
200 g kovaa tofua
1 tl kurkumaa
2 rkl ravintohiivaa
0,5 dl mantelimaitoa
kuorallinen pinaattia
suolaa ja pippuria
Paista pannulla keskilämmöllä sipulia noin kolme minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä.
Murska tofu käsillä pannulle ja paista 2 minuuttia lisää.
Lisää mantelimaito kurkuma, ravintohiiva ja sekoita. Lisää pinaatti ja paista 1 minuutti sekoittaen.
Mausta suolalla, pippurilla ja tarjoa tempehpekonin kanssa.