Jaa tämä

Tässä vegaanireseptissä on vain 7 ainesosaa ja jokaista raaka-ainetta on 1 kappale. Resepti on helppo muistaa ja kamojen etsimiseen kaupassa ei menee aikaa. Mittaamiseen/punnitsemiseen ei ole paljon tarvetta ja puolikkaat pakkaukset eivät jää kaapin pohjalle lojumaan.

 

8 hengelle/ valmistusaika 20 min/ Proteiinipitoisuus yli 5%

Superhelppo linssicurry

1 iso paprika
1 rkl curryjauhetta (pino rkl päällä)
1 pieni sipuli
1 jätti valkosipulinkynsi
1 tölkki (400g) tomaattimurskaa
1 tölkki (400g) kookosmaitoa
1 paketti (400g) punaisia linssejä

  1. Leikkaa paprika, silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
  2. Paista paprikaa ja sipulia pannulla 2 minuuttia.
  3. Sen aikaa kun sipuli ja paprika paistuu huuhtele linssit ja aseta sivuun.
  4. Lisää valkosipuli ja curryjauhe pannulle ja paista 30 sekunttia lisää.
  5. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Nosta kiehumaan.
  6. Lisää 1 tuoppi (600 ml) kiehuvaa vettä ja linssit.
  7. Keitä 10 minuuttia ja mausta suolalla (1 tl).

Linssicurry sopii hyvin tarjottavaksi basmatiriisin kanssa. Jos kaapin paikka muuttuu ja tarvitset sen toiseen paikkaan siirtämiseksi lisää poweria voit vaihtaa riisin (proteiinia alle 5%) 10 minuutin leipään (proteiinia yli 15%)

This Post Has 2 Comments

  1. Vettä en suosittele lisäämään. Meni kyllä homma ihan vetiseksi vaikka laitoin hiukan vähemmän vettä

    1. Kiitos palautteestasi! Se ehkä riippuu myös pikkasen siitä syökö currya sellaisenaan tai riiskin kanssa. Myös curry pakunee, jos sitä ei syötään samantien.

Leave a Reply

Close Menu