Jaa tämä

Käytiin kaverin kanssa poimimassa suppilovahveroita ja kotimatkalla kaupassa. Kaupassa huomasin sellaisen loistavan keksinnön kun härkäpapurouhe. Suomalaisessa tuotteessa on yli 30% proteiinia! Tämä proteiinipitoisuus on siis suurempi kuin melkein missään tahansa eläinperäisesessä tuotteessa. Nyt vain hiukan proteiinia sisältävän italialaisen risotton maineen pelastaa suomalainen paputto. Suppilovahveroiden ja härkäpavun yhdistelmänä syntyi tämä helppo vegaani resepti, joka pitää korkean proteiinipitoisuuden takia mahan täynnä pitkään. Ei haittaa, jos et pääse suppiksiin käsiksi, voit käyttää reseptissä mitä tahansa sieniä!

Sienipaputto

4 hengelle/ valmistusaika 30 min/ Proteiinipitoisuus yli 10%

4 dl härkäpapuruohetta
1 pieni sipuli
3 valkosipulikynttä
4 rkl oliiviöliyä
2 tl timjamia
2 dl valkoviiniä
1 dl kaurakermaa
200 g sieniä
8 dl kasvislientä
3 rkl ravintohiivaa (ei pakollinen)
rucolaa (ei pakollinen)

  1. Paista sienet pannulla 1 rkl oliiviöljyssä ja aseta sivuun.
  2. Kuullota pannulla silputtu valkosipuli ja sipuli 3 rkl oliiviöliyssä 1 minuutti.
  3. Lisää pannulle huuhdeltu härkäpapurouhe ja paista sekoittaen  1 minuutti.
  4. Kaada joukkoon valkoviini ja paista 30 sekuntia lisää sekoittaen.
  5. Lisää kasvisliemi, timjami, ravintohiiva, kaurakerma ja keitä 6 minuuttia tai kunnes suurin osa nesteestä on kiehunut pois. 
  6. Lisää sienet, mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Valmiin paputton rakenne pitäisi olla valuva, samanlainen kuin esimerkiksi kaurapuurolla.

Leave a Reply

Close Menu