Jaa tämä

Oli pakko keksiä jotain parsakauden kunniaksi. Tämä vegaaninen resepti onnistui niin hyvin, että se pääsi minun suosikkilistaan. Ollaan jo pari kertaa testattu reseptiä kotona ja ihmetelty sitten tyhjää pannua, että syötiinkö me kahdestaan tämä koko määrä?! Kyllä syötiin.

Reseptin tekemisessä kestää vain puolisen tuntia. Itse käytin reseptissä savutofua, mutta voit myös käyttää marinoitua tofua. Tällä hetkellä saa kaupasta niin hyvää parsaa, että en itse edes kuorinut parsan varsia. Jos sinun ostamassasi parsassa paksumpi kuori, kuori parsasta noin 5 cm pituinen osa sen jälkeen kun olet katkaissut parsan lyhyemmäksi. Sen lisäksi, että parsa on huippumakuinen vihannes se sisältää myös 36% proteiinia kokonaisenergiasta. 

4 annosta/ valmistusaika 30 minuuttia/ 10% proteiinia

Raikas sitruunainen parsapasta

250 g täysjyväpastaa (itse käytin spagettia)

250 g savutofua

500 g parsaa

1 punainen sipuli

3 valkosipulikynttä

1 dl kauraruokakermaa

2 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 sitruuna

oliiviöliyä paistamiseen

mustapippuria myllystä

  1. Keitä pasta puolikypsäksi (pari minuuttia vähemmän mitä paketissa lukee), huuhtele kylmällä vedellä ja aseta sivuun.
  2. Sinä aikana kun pasta kiehuu valmistele muut ainekset. Pese parsa ja leikkaa/katkaise parsan puiset päät pois (noin 5 cm). Leikkaa pidemmät osat noin kolmeen osaan. Älä käytä parsan puisia osia ruuassa.
  3. Leikkaa tofu noin 2 cm kuutioiksi, sipuli pieneksi ja silppua valkosipuli.
  4. Paista tofukuutioita pannulla oliiviöliyssä. Käännä tofua vasta silloin kun se on saanut kunnolla väriä. 
  5. Niin kauan kuin tofu paistuu raasta lautaselle sitruunan kuori ja purista siihen myös sitruunan mehu.
  6. Silloin kun tofu kuutiot ovat ruskistuneita, lisää parsa, sipuli ja valkosipuli. Paista muutama minuuti, välillä sekoittaen.
  7. Lisää kaurakerma, vesi, sitruunamehu kuorineen, kasvisliemikuutio ja kiehauta.
  8. Lisää pasta ja sekoita kunnes pasta on lämmennyt.
  9. Aseta pasta lautaselle ja raastaa päälle mustapippuria, voit lisätä päälle myös ravintohiivahiutaleita.

Leave a Reply