Jaa tämä

Perunakausi on alkanut! Kaupasta saa nyt herkullisia varhaisperunoita ja myös tuoretta tilliä. Tämä vegaaninen salaatti sopii erinomaisesti vaikka brunssipöytään. Voit syödä salaattia lisukkeena tai myös pääruokana. Proteiinina olen käyttänyt reseptissä soijapaloja, niissä on 70% proteiinia 100 g kohti eli todella paljon! Soijassa on myös paljon kalsiumia, magnesiumia ja rautaa. Kaikinpuolin hyvä raaka-aine!

Raikas kesäinen perunasalaatti

4 annosta/ valmistusaika 45 minuuttia/ 5% proteiinia

1 kg varhaisperunoita
3 rkl oliiviöljyä
3 dl soijapaloja
1 kasvisliemikuutio
1 sitruunan mehu
1,5 tl sinappia
3 rkl kapriksia
0,5 tl suolaa
1 nippu tilliä
puoli nippua ruohosipulia tai varhaissipulia
 

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Pese ja leikkaa perunat noin 3 cm kokoisiksi paloiksi, lisää ne kulhoon. Lisää joukkoon 3 rkl oliiviöljyä. Kaata perunat leivinpaperilla katetulle uunipellille ja paista noin 15 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.

Sinä aikana kun perunat ovat uunissa kiehauta kattilassa 6 dl vettä. Lisää soijapalat, kasvisliemikuutio ja keitä 5-8 minuuttia. Valuta neste pois.

Paista valutettuja soijapaloja pannulla oliiviöliyssä kunnes ne ruskistuu.

Samalla kun soijapalat paistuu sekoita isossa kulhossa sitruunamehu, kaprikset, sinappi ja suola. Sen jälkeen sekoita joukkoon myös paistetut perunat ja soijapalat.

Pilko ruohosipuli ja tilli. Sekoita myös ne salattiin.

 
 

Leave a Reply