Jaa tämä

Kurpitsakeitto on herkullista mutta usein aika proteiniköyhää ruokaa sellaisenaan. Tässä proteiinipitoinen versio keitosta, joka pitää mahan täynnä pidempään!  

Keittoa tulee 8 annosta. Resepti kannattaa puolittaa jos haluat vähemmän. Keiton päälle sopii mainiosti leipäkrutongit ja kurpitsansiemenet.

8 annosta/ Valmistusaika 35 minuuttia/ Proteiinia 4%

Proteiinipitoinen kurpitsakeitto

1,4 kg Hokkaido- kurpitsa 

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä

2 rkl rypsi- tai kookosöljyä

3 dl punaisia linssejä

2 kasvisliemikuutiota

400g (1 tölkki) kookosmaitoa 

1 tl chiliä 

1 tl inkiväärijauhetta/tuoretta inkivääriä raastettuna

1 litra kuumaa vettä

suolaa ja pippuria oman maun mukaan 

 

  1. Kuori ja puolita kurpitsa sekä ota siitä siemenosa pois. Leikkaa kurpitsa ja sipuli kuutioiksi. Leikkaa valkosipulikynnet puoliksi.
  2. Laita noin 5 l kattila hellalle ja aseta keskilämpötilalle (4/6). 
  3. Lisää öljy, sipuli, kurpitsa ja valkosipuli. Sekoittele noin 2 minuuttia.
  4. Pese linssit siivilässä. Lisää kattilaan kuuma vesi, kasvisliemikuutio, linssit, kookosmaito, chili ja inkivääri.. Keitä 20 min, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
  5. Jos keitto jää liian paksuksi lisää kuumaa vettä. 
  6. Mausta suolalla ja pippuria. Soseuta sauvasekoittimella.

Leave a Reply