Jaa tämä

Tämän vegereseptin kuva sai Instagram tililläni niin paljon tykkäyksiä, että oli pakko laittaa resepti myös tänne blogiin. Buddha kulhon tekeminen onnistuu jokaisella – paistamisen jälkeen kaikki ainekset vaan kasataan samaan kulhoon. Reseptin tekeminen on helppoa ja tämä on yksi minun lempi lounasruuista.  Annos on terveellinen, siinä on paljon eri makuja ja runsaasti proteiinia. Tofun paistaminen vie aikaa ja mun kaltaiset kärsimättömät voivat käyttää paistamiseen kahta pannua. Tämä resepti on tarkoitettu syötäväksi lämpimänä, mutta se sopii syötäväksi hyvin myös kylmänä.

2 hengelle/ valmistusaika 25 min/ yli 10% proteiinia

Proteiinipommi – buddha kulho

1,5 dl kvinoaa

230 g keitettyjä kikherneitä (esim. 1 tölkki)

1 pieni paprika

200 g tofua (itse käytin savutofua)

3 lehtikaalin lehteä

1 avocado

1 tl chilijauhetta

2 rkl soijakastiketta

2 rkl seesamiöljyä

1 rkl limemehua

1 tl sokeria

  1. Keitä kvinoaa pakkauksella olevan ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa tofu isoiksi kuutioiksi ja paista keskilämmöllä rypsiöljyssä. Älä käännä kuutioita ennen kuin tofu on ottanut kunnolla väriä.
  3. Leikkaa lehtikaalin lehden keskiosa pois, se on liian kova syödäkseen. Repäise lehdet vähän pienemmäksi ja paistaa pannulla rypsiöljyssä muutamaa minuutti. 
  4. Leikkaa paprika lohkoiksi ja paista pannulla pari minuuttia.
  5. Valuta ja huuhtele kikherneet. Paista ne pannulla rypsiöljyssä muutama minuutti. Lisää chilijauhe ja sekoita. 
  6. Pilko avokado.
  7. Sekoita yhteen soijakastike, seesamiöliy, limemehu ja sokeri.
  8. Kasaa kaikki ainekset kahteen kulhoon sektoreittain. Levitä päälle kastike ja koristele halutessasi siemenillä.

Leave a Reply

Close Menu