Jaa tämä

Tämä resepti sai inspiraation makujen kirjasta – Flavour bible. Olin aluksi pikkasen epäilevä, miten vesimeloni, appelsini, basilika ja valkosipuli soveltuu reseptissä yhteen. Sitä syyttä – lopputuloksesta tuli herkullinen. Raikas ja maukas pestomarinoitu tofu on tämän reseptin ansiosta mun yksi uusi lemppareista. Vegaaninen makuelämys sopii erinomaisesti alkuruuaksi. Tai voit syötä sitä pääruokana silloin kun et haluakaan syödä isoa annosta.

4 annosta/ valmistusaika 30 min/ proteiinia yli 2,5%

Proteiinipitoinen hedelmäsalatti 

400 g kiinteätä maustamatonta tofua (leikattu 1 cm paksuisiksi kolmioiksi)

1 nippu basilikaa (lehdet eroteltu varsista)

3 rkl saksanpähkinöitä

3 valkosipulinkynttä (kuorittu)

Puolikkaan sitruunan mehu

0,5 tl suolaa

2 rkl ravintohiivahiutaleita 

2 rkl oliiviöliyä

5 rkl vettä

600 g vesimelonia (kuorittu ja leikattu)

1 apelsiini (kuorittu ja leikattu)

2 rkl saksanpähkinöitä koristeluun (leikattu veitsellä vähän pienemmäksi)

Paista tofu pannulla tai grillillä. Levitä palaiset lautaselle.

Tee pesto, silppumalla yleiskoneeseessa basilika, sakasanpähkinät, valkosipuli, sitruunan mehun, suolaan, ravintohiivan, öliyn ja veden kanssa. 

Levitä pesto lusikalla tofun päälle. Käännä tofu ja levitä pesto myös toiselle puolelle.

Kasaa salatti yhdistämällä lautaselle tofuviipaleet ja hedelmät. Korista saksanpähkinöillä ja basilikalla.  

Leave a Reply

Close Menu