Jaa tämä
Ratatouille on yksi kuuluisimmista ranskalaisista kasvisruuista. Perinteinen resepti ei sisällä valitettavasti melkein ollenkaan protskua. Pelastin nyt ruuan maineen ja tein tästä herkullisesta kasvisruuasta proteiinipitoisen ja jopa helpomman version. Proteiinipitoisella ruualla nälkä pysyy loitolla kauemmin ja myös lihakset kiittää. Voit tarjota ruuan patonkin, riisin tai quinoan kanssa.
 
Jos hauskat leffat ja kokkaus kiinnostaa suosittelen katsomaan myös Ratatouille nimisen leffan.
 

4 annosta/ valmistusaika 30 minuuttia/ proteiinia yli 3%

oliiviöljyä paistamiseen
1 paprika
puolikas sipuli
puolikas kesäkurpitsa
puolikas munakoiso
3 valkosipulinkynttä
400 g (1 tölkki) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl suolaa
1 laakerinlehti
pippuria
50 g tuoreita vihreitä papuja
200 g keitettyjä papuja (itse käytin mustasilmäpapuja) voit käyttää myös tölkkipapuja
1/4 ruukkua tuoretta basilikaa
1 patonki
 
Pilko paprika kahdeksaan osaan, leikkaa sipuli sektoreiksi. Puolita munakoiso pitkittäin ja leikkaa munakoiso sekä kesäkurpitsa 1 cm viipaleiksi.
 
Paista pilkottuja vihanneksia pannulla oliiviöliyssä kovalla lämmöllä välillä sekoittaen. Samalla kuin vihannekset paistuvat, silppua valkosipuli. Lisää silputtu valkosipuli pannulle sen jälkeen kun olet paistanut vihanneksia 5 minuuttia. Paista 30 sekuntia lisää.
 
Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, timjami, suola, laakerinlehti, pippuri ja vihreät pavut. Paista kannen alla 20 minuuttia.
 
Lisää keitetyt pavut ja sekoita niin että pavut lämpenee.
 
Poista pannu hellalta, lisää pilkotut basilikanlehdet ja sekoita.
 
 
 
 
 
 

This Post Has 2 Comments

  1. Marek Siarkiewicz

    I’ve just made it and liked it a lot!

    1. Silver

      Thanks for the feedback Marek!

Leave a Reply