Jaa tämä

Syökö urheilijat roskaruokaa? Todellakin! Mä itse seuraan 10% sääntöä. Eli jos olen syönyt 9 ateriaa terveellisesti voin syödä seuraavaksi ateriaksi vaikka pussin irtokarkkeja. Tai jos olen syönyt 9 päivää terveellisesti voin syödä koko päivän mättöä. Vegaanin roskaruoka tuntuu olevansa terveellisempi kuin sekaanin roskaruoka, koska vegaaniset ruoka-aineet ei sisällä yleensä niin paljon rasvaa. Eli vegaanina voisi ehkä seurata jopa 15% sääntöä 😉

Nyhtökaura sisältää paljon proteiinia, ja on hyvä raaka-aine helpoutta arvostavalle. Tortillasipsit sisältää myös yllättävän paljon protskua. Siksi näiden kahden raaka-aineen yhdistelmä sopii hyvin tänne blogiin. Vegaani kehonrakentaja Antti Ala-Laurinaho kehuu nyhtökauraa hyvän aminohappojen tasapainon takia. Aminohapot ovat tärkeitä lihasten kasvatuksessa. Tämä vegaaninen nachopelti valmistuu hetkessä ja sopii tarjottavaksi kaura fraichen kanssa.

4 annosta/ valmistusaika 20 minuuttia/ proteiinia yli 10%

Nyhtökaura-nachopelti

300 g tortillasipseja

250 g nyhtökauraa

1 kypsä avocado

30 g jalapenoja

150 g purkkimaissia

1 pieni punasipuli

2-3 tomaattia

1 paprika

1 lime

0,5 nippua tuoretta korianteria

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Levitä pellille nachot ja nachoille nyhtökaura. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Sen aikaan kun uuni lämpenee ja nachot ovat uunissa, valmistele salsa pilkkomalla kulhoon kuutioiksi punasipuli, tomaatti ja paprika.
  4. Lisää joukkoon maissi, limeen mehu, jalapeno viipalet, pikottu korianteri ja sekoita kevyesti
  5. Levitä salsa ja pilkottu avocado paistuneille nachoille. 

Leave a Reply