Syökö urheilijat roskaruokaa? Todellakin! Mä itse seuraan 10% sääntöä. Eli jos olen syönyt 9 ateriaa terveellisesti voin syödä seuraavaksi ateriaksi vaikka pussin irtokarkkeja. Tai jos olen syönyt 9 päivää terveellisesti voin syödä koko päivän mättöä. Vegaanin roskaruoka tuntuu olevansa terveellisempi kuin sekaanin roskaruoka, koska vegaaniset ruoka-aineet ei sisällä yleensä niin paljon rasvaa. Eli vegaanina voisi ehkä seurata jopa 15% sääntöä 😉
Nyhtökaura sisältää paljon proteiinia, ja on hyvä raaka-aine helpoutta arvostavalle. Tortillasipsit sisältää myös yllättävän paljon protskua. Siksi näiden kahden raaka-aineen yhdistelmä sopii hyvin tänne blogiin. Vegaani kehonrakentaja Antti Ala-Laurinaho kehuu nyhtökauraa hyvän aminohappojen tasapainon takia. Aminohapot ovat tärkeitä lihasten kasvatuksessa. Tämä vegaaninen nachopelti valmistuu hetkessä ja sopii tarjottavaksi kaura fraichen kanssa.
4 annosta/ valmistusaika 20 minuuttia/ proteiinia yli 10%
Nyhtökaura-nachopelti
300 g tortillasipseja
250 g nyhtökauraa
1 kypsä avocado
30 g jalapenoja
150 g purkkimaissia
1 pieni punasipuli
2-3 tomaattia
1 paprika
1 lime
0,5 nippua tuoretta korianteria
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Levitä pellille nachot ja nachoille nyhtökaura. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
- Sen aikaan kun uuni lämpenee ja nachot ovat uunissa, valmistele salsa pilkkomalla kulhoon kuutioiksi punasipuli, tomaatti ja paprika.
- Lisää joukkoon maissi, limeen mehu, jalapeno viipalet, pikottu korianteri ja sekoita kevyesti
- Levitä salsa ja pilkottu avocado paistuneille nachoille.