Jaa tämä

Jos sulla ei ole aikaa odottaa pari tuntia sämplyätaikinan kohoamista, niin tämä resepti on sinulle! Nämä vegaaniset burgerisämpylät valmistuvat vain 40 minuutissa. Olen käyttänyt reseptissä kikhernejauhoa, joka lisää sämpylöiden proteiinipitoisuutta ja antaa leivälle myös nätin keltaisen värin. Jos sinulla ei ole kikhernejauhoa voit käyttää reseptissä pelkkää vehnäjauhoa. Burgerin väliin voit tehdä upean vegaanisen linströmin pihvin.

6 sämpylää/ valmistusaika 40 min/ proteiinia yli 15%

Nopeat burgerisämpylät

0,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

14 g (2 pussia) kuivahiivaa

2 dl kikhernejauhoa

3 dl vehnäjauhoa

1,5 dl lämmintä vettä

0,5 dl rypsiöljyä

2 rkl seesaminsiemeniä koristeluun (ei pakollinen) 

  1. Lisää kulhoon lämmin vesi, sokeri, hiiva ja öljy. Sekoita ja anna muhia 5 minuuttia. 
  2. Lisää jauhot sekä suola, ja vaivaa taikinaa kulhossa muutama minuutti kädellä.
  3. Pyöritä taikinasta 6 palloa ja aseta taikinapallot leivinpaperilla katetulle pellille. Jätä hyvät välit, koska sämpylät kohoavat ja leviävät.
  4. levitä taikinapalloille pikkasen öljyä ja ripottele päälle seesaminsiemenet.
  5. Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa 10 minuuttia. 
  6. Sen aikana kun sämpylät kohoavat lämmitä uuni 220 asteeseen.
  7. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa 8-12 minuuttia.

Leave a Reply

Close Menu