Jaa tämä

Nämä vegaaniset burgerit valmistuu hyvin joko grillissä tai pannulla. Myös perunasalaatin perunat voit uunin sijaan valmistaa halutessasi grillissä. Kesällä saa kaupasta erinomaisia uusia perunoita ja ne maistuu parhaiten salaatissa . Reseptin valmistuksessa meneekin tunti, mutta lopputulos on niin hyvä, että kyllä se kannattaa! Nämä rapeat vegeburgerit voittaa monen perinteisen lihasta valmistetun burgerin maun.

Reseptin ohjeessa on käytetty yleiskonetta. Voit tehdä reseptin myös ilman sitä murskaamalla mustapavut haarukalla ja leikkaamalla sipulin sekä valkosipulin pieniksi kuutioiksi. Reseptiin sopii marinoitu punasipuli, mutta myös tuore punasipuli käy hyvin.

5 burgeria/ valmistusaika 1 tunti/ proteiinia yli 5%

Mustapapuburgerit ja raikas perunasalatti

BURGERIT

500 g (2 pakettia) keitettyjä mustapapuja

1 sipuli (leikattu puoliksi ja viipaleiksi)

4 valkosipulikynttä

0,5 dl tummaa riisiä

2 rkl oliiviöliyä

puolikkaan sitruunan mehu

1 rkl sriracha kastiketta

3 rkl tuoretta timjamia (leikattu silpuksi)

BURGERIN TÄYTTEET

5 sämpylää (puolitettu)

1 avocado (viipaloitu)

1 punasipuli (viipaloitu)

1 tomaatti (viipaloitu)

Vegaaninen majoneesi

1  ruukkusalaatti (pesty)

PERUNASALATTI

1 kg uusia perunoita (viipaloitu 1 cm paksuiksi viipalaiksi)

2 rkl kapriksia 

1 tl dijon sinappia

0,5 tl suolaa

vähän pippuria myllystä

1 rkl rypsiöljyä

2 rkl vettä

puoli nippua tilliä (pilkottu)

 

Valuta pavut ja paista niitä 200 asteisessa uunissa valkosipulin ja sipulin kanssa 10 minuuttia. 

Samaan aikaan kuin pavut ovat uunissa keitä riisi paketilla olevan ohjeen mukaan. Valuta ylimääräinen neste pois, mutta älä huuhtele! Aseta sivuun.

Voitele perunaviipalet kevyesti rypsiöliyllä. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia sen jälkeen kun olet ottanut pavut pois uunista.

Kaada papusipuliseos yleiskoneeseen ja käytä konetta vain hetken aikaa niin, että pavut eivät murskautu ihan jauhoksi.

Kaada yleiskonen sisältö kulhoon ja lisää siihen keitetty riisi, oliiviöljy, sitruunamehu, sriracha ja timjami. Sekoita ja muotoile seoksesta 5 pihviä.

Paista burgeripihvejä pannulla rypsiöljyssä kunnes pihvit ovat saaneet kunnolla väriä. 

Valmista kastike perunoille sekoitamalla yhteen kaprikset, dijoni, suola, pippuri, öliy ja vesi.

Lisää paistetut perunat kulhoon ja sekoita ne yhteen kastikkeen ja tillin kanssa. 

Kokoa burgerit ja tarjoa perunasalaatin kanssa. 

Leave a Reply

Close Menu