Jaa tämä

Kaupan vegaanisella hyllyllä on uusi tuote – kaurajauhis. Laitoin sen testiin ja kokeilin munakoiso grillipizzoja. Voit käyttää pizzojen valmistuksessa grillin sijasta myös uunia. Silloin paista munakoiso viipaleita 180 asteen uunissa noin 8 minuuttia. Ylimääräisen pizzakastikkeen voit vaikka pakastaa tai ohentaa sen vedellä ja syödä tomaattikeittona seuraavana päivänä. 

6-8 pientä pizzaa/ valmistusaika 30 minuuttia/ proteiinia yli 5%

Munakoiso grillipizzat

1 munakoiso (leikattu 1 cm paksuisiksi viipaleiksi)

1 punasipuli (leikattu viipaleiksi)

3 valkosipulin kynttä (murskattu)

10 kirsikkatomattia (puolitettu)

225 g (1 pkt) kaurajauhista

4 rkl oliiviöliyä paistamiseen

suolaa ja mustapippuria 

basilikan lehtiä koristeluun (ei pakollinen)

KASTIKE

Puolikas sipuli (leikattu pieniksi kuutioiksi)

2 valkosipulin kynttä (silputtu)

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl oreganoa

3 tl basilikaa

1 tl suolaa

0,5 tl timjamia

3 dl vettä

1 tölkki tomattimurskaa

Itketä munakoiso, eli levittä munakoison viipaleille suolaa. Anna suolalla vaikuttaa noin 10 minuuttia kuivaa suolaneste munakoisoilta talouspaperilla ja paista viipalet grillillä.

Tee pizzakastike paistamalla kattilassa oliiviöljyssä sipulia ja valkosipulia minuutti. Lisää loput ainekset ja keitä 10 minuuttia, aseta sivuun.

Valmista kaurajauhis paistamalla punasipulia pannulla oliiviöljyssä 2 minuuttia. Lisää kaurajauhiksen paketin sisältö ja valkosipuli. Paista muutama minuutti kunnes kaurajauhis on saanut hyvin väriä.

Kokoa pizzat asettamalla munakoiso viipaleille pizzakastike, kaurajauhis ja lopuksi kirsikkatomatit sekä basilikan lehdet.

Leave a Reply