Jaa tämä

En ole koskaan ostanut tai tehnyt mitään speltistä, mutta näin lyhyen tutustumisen jälkeen tuli selväksi, että se on aikamoinen super raaka-aine! Se sisältää 15% proteiinia ja on vatsaystävällinen. Kannattaa tutustua! Muffinssien  valmistus kestää noin 5-10 min, riippuen kuinka laiskalla tuulella olet. 

Tämän reseptin taikina toteutettiin 6 keskikokoiseen muffinssivuokaan mutta voi toteuttaa kakku- tai donitsivuokaankin. Huomioi silloin, että paistoaika on muuttunut. Mitä enemmän taikinaa on yhdessä, sitä pidempään leivos pitää olla uunissa. 

Sokerin määrää voi lisätä, riippuen sitä kuinka makeita haluat leivonnaisten olevan. Jos käytät happamia marjoja niin suosittelen laittamaan enemmän sokeria kuin reseptissä.

6 muffinssia/ valmistusaika 30min / Proteiinia 10%

Mehevät speltti-marjamuffinssit

4 dl täysjyväspelttijauhoja

0,5-1 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta 

3 tl vaniljasokeria

0,5 dl rypsiöljyä 

2 dl kasvimaitoa(tässä reseptissä käytetty soijamaitoa)

⅓ tl suolaa

1,5 dl pakastemarjoja

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. 
  2. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa.
  3. Lisää nesteet. Sekoita taikina hyvin.
  4. Kun uuni on lämmin lisää pakastemarjat suoraan jäisinä taikinaan. Sekoita kevyesti.
  5. Voitele muffinssivuoat öljyllä, jaa taikina vuokiin ja paista noin 20-25min uunin keskitasossa. Leivonnaiset ovat valmiit, kun taikinaa ei jää enää hammastikkuun ja on saanut vähän väriä.
  6. Voit syödä muffinsit sellaisenaan tai tarjota tuoreiden marjojen ja kauravispin kera. 

Leave a Reply