Jaa tämä

Uskon, että linssikeitto on yksi ensimmäisiä vegaanisia reseptejä, jota kokeillaan. Onhan se ymmärrettävää, reseptin tekeminen on helppo ja keitto on täyttävä. Linsseissä on hyvät ravintoarvot ja ne maistuu herkulliselta. Tässä reseptissä on enemmän makua, kuin perinteisissä linssikeitoissa. Itse tykkään erityisesti savupaprikan jälkimausta keitossa. Jos sulla ei ole kotona savupaprikkaa voit käyttää tässä vegereseptissä myös normi paprikajauhetta, lisää sitä silloin 2 teelusikallista. 

Jos olet yhtä laiska kuin minä, voit vihannesten pieneksi pilkkomisen sijasta leikkaa ne isommiksi paloiksi. Isommat palat näyttää myös paremmalta keitossa ja mielestäni on kiva, jos ruuassa on sattumia. Linssikeitto on thainyrkkeilyn maailmamestarin Harri Niemisen lempiruoka. 

8 annosta/ valmistusaika 45 minuuttia/ proteiinipitoisuus 3%

Mausteinen linssikeitto

400 g vihreitä kuivattuja linssejä

1 sipuli

1 porkkana

2 sellerin vartta

1 paprika

3 valkosipulin kynttä

20 g jalapenoja

400 g (1 tölkki) tomaattimurskaa

2 rkl oliiviöljyä

0,25 tl savupaprikajauhetta (tai 2tl paprikajauhetta)

1 rkl juustokuminaa

1 tl oreganoa

1/2 nippua korianteria

2 l kasvislientä

  1. Leikkaa sipuli, porkkana, selleri ja paprika isoksi paloiksi. Paista niitä kattilassa oliiviöljyssä muutama minuuttia. 
  2. Pilko valkosipuli ja jalapenot. Lisää ne kattilaan ja paista minuutti lisää.
  3. Lisää kattilaan tomaattimurska,  juustokumina, oregano, paprikajauhe, kasvisliemi ja huuhdeltu linssit sekä keitä noin puolisen tuntia.
  4. Ota keitto pois liedeltä. Lisää silputtu korianteri ja tarvittaessa pikkasen suolaa. 

This Post Has 2 Comments

  1. Hei! Ovatko linssit kuivattuja vai tölkkitavaraa?

    1. Hyvä kysymys! Kuivattuja. Sain kysymyksen ansiosta korjattua reseptin selkeämmäksi. Kiitos Elina!

Leave a Reply

Close Menu