Jaa tämä

Perinteinen lasagne tehdään niin, että valmistetaan valkoinen kastike ja punainen kastike. Niitä lisätään vuorotellen vuokaan asetettavien pastalevyjen väliin. Olin aikoja sitten Norjassa duunissa ja silloinen keittiömestari katsoi vierestä miten aloin tekemään lasagnea.  Hän kommentoi, että teen asian liian vaikeasti ja minun kannattaisi sekoittaa kastikkeet yhteen. Se nopeutti työtä ja maku ei kärsinyt.

Olen keksinyt reseptistä vielä helpomman version. Tässä lasagnessa on vain yksi kastike ja ei tarvitse myöskään ruskistaa jauhelihaa pannulla. Proteiini ruokaan tulee linsseistä. Kuka olisikaan arvannut, että maailman helpoin lasagne onkin vegaaninen. Tämän vegaanisen ruuan nimi voisi olla myös laiskan kokin lasagne. Vaikka resepti onkin superhelppo valmistaa, sen maku vie kielen.

8 annosta/ valmistusaika 1 h ja 15 min/ proteiinia yli 5%

Maailman helpoin lasagne

400 g kuivia punaisia linssejä (huuhdeltu)

2 sipulia (pilkottu kuutioiksi)

6 valkosipulikynttä (silputtu)

100g aurinkokuivattuja tomatteja (pilkottu viipaleiksi)

1 punainen chili (siemenet pois ja kuutioiksi)

2 tölkkiä tomattimurskaa

5 dl kaurakermaa

2 dl ravintohiivahiutaleita

6 dl vettä

4 rkl oliiviöliyä

1 rkl oreganoa

1 kasvisliemikuutio

0,5 tl muskottipähkinää

0,5 tl pippuria

pieni kesäkurpitsa (viipaleiksi). Voit jättää kesäkurpitsan myös pois.

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaiva esiin ainakin 2,5 litran kattila.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia kattilassa oliiviöljyssä pari minuuttia.
  3. Lisää tomaattimurska, linssit, kaurakerma ja vesi. Kiehauta.
  4. Lisää loput ainekset ja keitä 8 minuuttia kunnes linssit ovat kypsyneitä. Lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Voitele uunivuoka (mulla oli käytössä 22 x 32 cm vuoka) oliiviöljyllä.
  6. Lisää vuoan pohjalle ohut kerros kastiketta, sitten lasagnelevyt ja jatka samalla tavalla vuorotellen kunnes vuoka on täynnä. Päälimmäisenä kerroksena on oltava kastike. Huom, tee mielummin vähemmän kerroksia ja käytä runsaasti kastiketta. Silloin lasagnesta tulee mehevämpi. 
  7. Levitä lasagnen päälle kesäkurpitsan viipaleet, kata vuoka foliolla ja paista uunissa 40 minuuttia.

 

Leave a Reply

Close Menu