Jaa tämä

Banaanileivästä tulee mieleen pehmeä, makea herkku jonka syömistä ei pysty lopettamaan. Hyvin koukuttavaa. Kehitin proteiinipitoisen vegaaniversion, jossa on paremmat  ravintoarvot kuin perus banaanileivän ohjeessa. Proteiinin määrää hyvin lisätty, eikä mausta ole tingitty!

Tätä banaanileivän ohjetta voit käyttää myös kakkupohjana. Täytteeksi sopiii vaikka kauravispikermaa, vanilja ja tuoreet mansikat. 

Reseptin teossa kestää noin 10 min, mutta odottelua on noin 1 tunti. Reseptissä käytetty leipävuokaa koossa 30 x 14 cm. Jos käytät kakkuvuokaa tai muuta leveämpää vuokaa, niin paistoaika lyhenee. Voit testata onko leipä valmis hammastikulla keskeltä leipää. Jos hammastikkuun jää muutama murunen taikinaa, niin voit ottaa sen pois uunista. 

     10 palaa/ valmistusaika tunti ja 10 minuuttia/ proteiinia yli 10%

Liikkujan banaanileipä

4 kypsää keskikokoista banaania

0,5 dl ruokosokeria 

0,5 dl öljyä

0,5 dl kasvimaitoa

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

4 tl leivinjauhetta tai 2 tl ruokasoodaa

2,5 dl kikhernejauhoa

2,5 dl vehnäjauhoa

1 dl pähkinöitä

Päälle:

1 kypsä banaani 

Murskattuja pähkinöitä

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Suojaa vuoka, joko leivinpaperilla tai voitelemalla öljyillä ja lisäämällä korppujauhoja. 
  2. Muussaa banaanit kulhossa haarukalla. Ei tarvitse olla sileää, jätä sattumia.
  3. Murskaa/pilko pähkinät. Voit jättää tämän vaiheen myös pois jos tykkäät kokonaisista pähkinöistä. Pähkinät pehmentyy uunissa.
  4. Lisää banaanisoseeseen öljy, kasvimaito, sokeri, vanilijajauhe ja pähkinät.
  5. Ota toinen kulho, johon sekoitat jauhot, kanelin ja leivinjauheen.
  6. Sekoita jauhoseos banaaniseokseen.
  7. Laita taikina vuokaan. Lisää puolitettu banaani ja pähkinät päälle.  
  8. Paista uunissa kunnes leipä on saanut väriä (noin 30-45 min). Sen jälkeen suojaa sen pinta foliolla.
  9. Vegaaninen leivos on valmis 1 tunnin päästä uuniin laittamisesta. Anna hetki jäähtyä ennen kuin leikkaat. 

Leave a Reply