Jaa tämä

Löysin alkuperäisen reseptin kirjasta Vegaanihyvää, jonka olen muuttanut sitten proteiinipitoisemmaksi. Reseptissä olen käyttänyt lupiinijauhoa, joka sisältää jopa enemmän proteiinia kuin härkäpapujauho. Lupiinia viljellään myös Suomessa ja se antaa skonsseille kivan keltaisen värin. Vegeresepti onnistuu myös, jos käytät lupiinijauhon sijasta härkäpapujauhoa tai kikhernejauhoa. Lehtikaali on kunnon terveyspommi, se on yksi maailman ravintotiheimmistä ruuista.

Skonssien valmistus on helppoa, reseptissä on vain muutama ainesosa. Taikinaa ei tarvitse myöskään kohottaa. Kaikki ainekset vain sekoitetaan yhteen ja laitetaan uuniin. Skonssit maistuu parhaiten kun tulevat suoraan uunista, mutta odota muutama minutti muuten palaa näpit. Voit syödä niitä sellaisenaan levitteen kera tai dipata niitä esimerkiksi keittoon tai muhennokseen. 

8 skonssia/ valmistusaika 30 min/ proteiinipitoisuus yli 15% 

Lehtikaalikonssit

2 pientä sipulia

4 isoa lehtikaalin lehteä

290 g vehnäjauhoa

90 g lupiinijauhoa

1 dl siemeniä (esim. kurpitsasiemeniä)

6 tl leivinjauhetta

1 tl merisuolaa

50 ml oliiviöljyä

250 g mantelimaitoa

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Leikkaa sipuli puoliksi ja puolikkaat viipaleiksi. Kuullota sipulia pannulla rypsiöljyssä pari minuuttia.
  3. Poista lehtikaalista kova keskiosa ja leikkaa lehdet sentin paksuisiksi suikaleiksi.
  4. Lisää lehtikaalin suikaleet sipulien joukkoon ja paista pari minuuttia lisää.
  5. Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat ainekset.
  6. Lisää joukkoon mantelimaito ja oliiviöljy, sekoita.
  7. Lisää joukkoon lehtikaali ja sipuliseos. Sekoita hellästi yhteen käsin.
  8. Tee taikinasta 8 epämääräistä palloa, leivinpaperilla katettuun uunipeltiin ja paista 13-15 minuuttia.

Leave a Reply

Close Menu