Jaa tämä

Kaverini laittoi viime viikolla tietoa, että suomalaiset perunatuottajat ovat koronan takia vähän pulassa. Hän ehdotti, että voisin tehdä blogiini jotain perunasta. Onneksi vappu on tulossa ja mikä sopisi tilanteeseen paremmin kuin maukas vegaaninen perunasalaatti!

En muista milloin kuorin perunoita viimeksi. Olen liian laiska siihen hommaan. Tähänkään reseptiin ei tarvitse kuoria perunoita. Pese vaan perunat kunnolla. Paistettu kuori maistuu hyvältä, erityisesti silloin kun se saa uunissa vähän väriä.

Annoksen kylkeen sopii erinomaisesti vaikka lasi tai pari punkkua 😉 Hyvää vappua kaikille!

4 annosta/ 30 minuuttia/ 5% proteiinia

Lämmin espanjalainen perunasalaatti

0,5 kg perunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
0,25 tl savupaprikaa (ei pakollinen)
200 g marinoitu grillattua paprikaa (saa kaupasta säilykkeenä)
250 g vegaanista chorizomakkaraa
puoli nippua persiljaa
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Pese perunat hyvin, leikkaa 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita perunaviipaleet kulhoon.
  3. Lisää kulhoon oliiviöljy, sekoita. Levitä viipaleet uunipellille ja paista 10 minuuttia. 
  4. Samaan aikaan kuin perunat ovat uunissa viipaloi samaan kulhoon punasipuli, silppua valkosipuli ja lisää savupaprikajauhe. Sekoita.
  5. Pilko chorizo noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja leikkaa grillatut paprikat muutamaan osaan.
  6. Ota perunapelti uunista ja lisää siihen paprika, sipulisekoitus ja makkarapalat. Paista 10 minuuttia lisää.
  7. Silloin kun ruoka on uunissa pilko persilja.
  8. Ota perunat pois uunista lisää persilja ja suolaa. Sekoita.

This Post Has 2 Comments

  1. Annukka

    Heippa! Mistäs nuo marinoidut, grillatut paprikat tuohon ilmestyy? Voisiko siihen saada jotain vinkkiä?

    1. Silver

      Moi! Näitä saa kaupasta säilykkeenä. Hyvä, että kiinitit huomiota, korjasin myös reseptiä.

Leave a Reply