Jaa tämä

Tämä maukas ja kuuma kurpitsakeitto sopii erinomaisesti viileisiin syyskeleihin! Halloweenin jälkeen kaupasta saa edullisia kurpitsoja. Helpossa vegaanisessa reseptissä on vain 6 ainesosaa mausteita lukuunottamatta.

Osta jotain hyvää leipää keiton viereen tai voit tehdä leivän myös itse 10 minuutissa. Kasvisproteiinina toimii tässä reseptissä Nyhtökaura Mexico, mutta  myös joku toinen maku sopii varmasti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös Härkistä.

4 annosta/ valmistusaika 30 minuuttia/ proteiinia yli 3%

Kurpitsakeitto Nyhtökauralla

1 kg myskikurpitsaa (kuorittu, siemenet poistettu ja pilkottu 3 cm kuutioiksi)

1 sipuli (pilkottu 3 cm kuutioiksi)

3 valkosipulin kynttä

1 tl inkivääriä

rypsiöljyä paistamiseen

5 dl vettä

2,5 dl kaurakermaa

1 tl suolaa ja ripaus pippuria

1 paketti Nyhtökauraa (itse käytin makua Mexico)

Kuullota kurpitsaa, sipulia, valkosipulia ja inkivääriä kattilassa 5 minuuttia.

Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.

Sinä aikana kuin kurpitsat kiehuu paista pannulla Nyhtökaura.

Lisää kattilaan kaurakerma, suola + pippuri ja kiehauta.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoa Nyntökauran kera. Voit lisätä keiton päälle halutessasi myös kaurafraichea.

Leave a Reply

Close Menu