Jaa tämä

Tällä hetkellä saa kaupasta hyviä tomaatteja, basilikaa ja kesäkurpitsaa. Kauden kasviksissa on mainiota, että hyvän maun lisäksi ne ovat vielä edullisia.

Tämä vegaaninen ruoka valmistuu vain puolessa tunnissa. Resepti sisältää soijasuikaleita, joka on erinomainen proteiinin lähde. Ne sisältävät myös rautaa sekä monia muita elimistölle tärkeitä ravintoaineita. Paistetut soijasuikaleet muistuttaa lihan rakennetta. Soijasta on liikkeellä monia myyttejä, ja on hyvä lukea niistä lisää ennen kun jätät soijapaketin kaupan hyllylle. Soija myytit ovat vain myyttejä. 

4 annosta/ valmistusaika 30 minuuttia/ yli 10% proteiinia

Kesäinen voimapasta

250 g kuivaa pastaa

100 g soijasuikaleita

2 tomaattia (leikattu sektoreiksi)

20 basilikan lehteä (viipaloitu)

3 valkosipulia (murskattu)

1 punasipuli (viipaloitu)

1/4  kesäkurpitsaa (siemenet lusikalla ulos ja viipaleiksi)

2 kasvisliemikuutiota

1 tl suolaa

pippuria

oliiviöliyä paistamiseen

pinjansiemeniä ja basilikan lehtiä koristeluun (ei pakollinen)

Keitä soijasuikaleet ja pasta paketeilla olevien ohjeiden mukaan eri kattiloissa.  Lisää 1 kasvisliemikuutio soijasuikaleiden keittoveteen.

Ota talteen 2 dl pastan keittovettä silloin kun pasta on puolikypsä ja sekoita veteen 1 kasvisliemikuutio. Tästä tulee pastakastike.

Paista soijasuikaleita pannulla oliiviöljyssä muutama minuutti tai kunnes ne ovat ruskistuneita. Aseta sivuun.

Keitä pasta melkein kypsäksi ja jäähdytä siivilällä juoksevan kylmän veden alla. 

Paista pannulla sipulia ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista 30 sekuntia lisää.

Lisää pannulle pasta, pastakastike(keitinvesi), tomatti, basilika, soijasuikaleet, suola ja pippuri. Lämmitä 2 minuuttia tai kunnes pasta on kuuma. 

This Post Has 2 Comments

  1. Hyviä reseptejä on kerääntynyt kirjan verran 👍Kuulin että teillä on kiireistä aikaa saada kaikki valmiiksi .
    Hienoa !! Olette saaneet hienon blogin tehtyä , hatunnosto arvoinen suoritus 😊
    T.Esa ja Riina

    1. Kiitos hyvistä sanoista! Kirjan teko ei ole vielä 100% varma ja projekti on vasta alkuvaiheessa. Tällä hetkellä kirjoitetaan kirjaehdotusta, jonne menee vain muutamia reseptejä. Paljon testausta on vielä edessä 🙂

Leave a Reply

Close Menu