Jaa tämä

Tällä hetkellä saa metsästä ja kaupasta hyviä kantarelleja. Voit käyttää tässä vegaanisessa reseptissä halutessasi myös jotain muita sieniä. Savutofun ja sienien makuyhdistelmä on aivan huippu!

Pappardellen eli nauhapastan sijasta olen käyttänyt tässä ruuassa kesäkurpitsaa. Reseptissä ei ole paljon kaloreita ja jos sinulla on isompi nälkä tee tupla-annos tai ota joku hyvä leipä viereen. Voit esimerkiksi leipoa yksinkertaisen focaccian tai ostaa kaupasta ciabattaa. Osa leivästä on hyvää käyttää italialaisella tavalla, eli putsata sillä loput kastikkeet lautaselta 😉 Tässä herkullisessa reseptissä on vain 7 raaka ainetta ja sen tekeminen on helppoa.

4 annosta/ valmistusaika 25 minuuttia/ proteiinia yli 5%

Kanttarelli-savutofu pappardelle

400 g savutofua

250 g kantarelleja

2 isoa kesäkurpitsaa

3 valkosipulinkynttä

pieni sipuli

2,5 dl kaurakermaa

2 tl timjamia

merisuolaa ja pippuria myllystä

oliiviöljyä paistamiseen

Leikkaa savutofu 2 cm kuutioiksi ja paista pannulla kunnes kuutiot ovat saaneet kunnolla väriä. Aseta sivuun.

Huuhtele sienet ja paista pannulla muutama minuutti. Aseta sivuun.

Sen aikana kun tofu ja sienet ovat paistumassa leikkaa kesäkurpitsasta perunakuorijalla pitkät viipaleet. Älä käytä kesäkurpitsan pehmeää keskiosaa.

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioksi ja silppua valkosipuli. 

Tee kastike paistamalla pannulla sipulia ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää ruokakerma ja kiehauta.

Lisää kesäkurpitsaviipaleet, timjami, tofu, suola ja pippuri. Paista pari minuuttia ja aseta lautaselle. 

Lisää ruualle paistetut sienet.

Vaikka reseptissä on käytetty vain osa kesäkurpitsasta, älä heitä loppua kesäkurpitsasta roskikseen. Voit leikkaa sen esim. viipaleiksi ja paistaa pannulla oliiviöliyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tämä on hyvä lisuke jonkun toisen ruuan viereen tai salattiin.  

Leave a Reply

Close Menu