Jaa tämä

Olet luultavasti tietoinen, että teen tällä hetkellä haastetta ja kasvatan vegaaniruokavaliolla lihaksia. Ajattelin tehdä kyseiseen voimaprojektiin liittyviä pienempiä viikon mittaisia kokeiluja/ haasteita. Tarkoitus on tehdä kokeiluja, jotka liittyy vegaanisuuteen tai hyvinvointiin. Hyvinvoinnin aihealueet voisivat olla esimerkiksi ravitsemus, uni, stressi ja treenit. Teen yhden kokeilun/haasteen kuukaudessa ja kuvaan haastetta ainakin instagram tililläni veggie.revolution ja ehkä kirjoitan joistakin haasteista myös blogikirjoituksen. 

Tulevat viikon mittaiset ihmiskokeet

  • Huhtikuussa on hyvä uintisää – vaikuttaako avantouinti terveyteen positiivisesti? Tottuuko kylmään veteen? Ensi viikolla käyn joka päivä testaamassa miltä itämeri tuntuu-satoi tai paistoi!
  • Onko meditaatio vaikeaa, vähentääkö se stressiä? Meditoin noin 8 h viikossa ja seuraan fiiliksiä.
  • Kuinka kauan vegaanilla menee aikaa ruoanvalmistukseen? Monet ajattelevat, että vegaanisen ruoan valmistukseen menee enemmän aikaa. Testaan onko tämä myytti. 
  • Onko vegaaninen ruoka edullinen/kallis verrattuna sekasyöjän ruokavalioon? Testaan ja lasken viikon ajan mitä maksaa terveellinen vegaaniruokavalio.
  • Miten vaikuttaa pätkäpaasto eli intermediate fasting? Onnistuuko myös vegaanilla? Olen valtavan osan päivästä nälässä viikon ajan ja seuraan energian tasoa ja tuntemuksia.
  • Hyvä uni – mistä sellaista saa? Kokeilen miten esimerkiksi telkkari, sosiaalinen media, alkoholi, myöhäinen liikunta, meditaatio ja ajoissa nukkumaan meno vaikuttaa uneen.

Olen hyvin innoissaan näistä haasteista, koska en ole mitään viikon mittaisia haasteita ennen tehnyt. Esimerkiksi avannossa olen käynyt vain saunan jälkeen. Tästä tulee hauskaa!

Kerro kommenteissa, jos sinulla tulee mieleen, jotain vegaanisuuteen tai hyvinvointiin liittyvää, mitä voisin kokeilla viikon verran.

Leave a Reply

Close Menu