Jaa tämä

Ikinä ei käy niin, että keksimästäni vegereseptistä tulee ensimmäisellä kerralla niin hyvä, että uskaltaisin sen heti laittaa tähän blogiin. Yleensä uusia ruokia on testattava ennen julkaisukepoisuutta ainakin kolme kertaa. Tämän vegaanisen gulassikeiton kanssa kävi kuitenkin niin, että siitä tuli ensimmäisellä testauksella super herkullinen. Suosittelen sen valmistamista lämpimästi sellaisenaan myös sinulle.

Mausteinen gulassikeitto maistuu lihaisalta vaikka sisältää vain vegaaniproteiinia. Proteiini tulee keittoon seitanmakkarasta, linsseistä ja ravintohiivasta. Tämä helppo vegaaniruoka sopii tarjottavaksi kaura fraichen kanssa ja maistuu erinomaisesesti myös seuraavana päivänä lämmitettynä.

8 annosta/ valmistusaika 30 minuuttia/ proteiinia yli 2,5%

Helppo vegaaninen gulassikeitto

2 perunaa

1 paprika

1 sipuli

3 valkosipulikynttä

1 porkkana

2 dl punaisia kuivattuja linssejä

3 rkl ravintohiivaa

250 g mausteista vegaanista makkaraa (itse käytin puolalaista vegaanimakkaraa)

1 kasvisliemikuutio

1/4 osa chiliä

2 laakerinlehteä

400 g tomattimurskaa

3 rkl tomaattipyreetä

1,5 l vettä

1 tl suolaa

  1. Pilko peruna, paprika, sipuli, porkkana, chili, makkara ja silpu valkosipuli.
  2. Paista kattilassa rypsiöljyssä makkaraa kypäsäksi niin että saa väriä.
  3. Lisää kattilaan sipuli, valkosipuli, porkkana, paprika, paprikajauhe ja paista pari minuuttia lisää.
  4. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan veden ja tomaattimurskan kanssa. Odota kunnes keitto nousee kiehumaan ja siirry seuraavaan vaiheeseen.
  5. Lisää kattilaan peruna, ravintohiiva, suola, kasvisliemikuutio, laakerinlehdet, chili ja keitä 10 min, tai kunnes peruna on kypsä.

Leave a Reply

Close Menu