Jaa tämä

Stir fry eli pikapaistaminen on loistava tekniikka kiireiselle ihmiselle, koska ruoka valmistuu nopeasti. Stir fryssa on olellista, että hella on maksimi teholla ja pannu tulikuuma, ennen kuin lisäät ensimmäiset ainekset. Suosittelen paistamaan maksimissaan kaksi annosta eli yhden resepti määrän kerrallaan, koska muuten pannulla on liikaa aineksia ja se jäähtyy liikaa.

Käsittele kaikki raaka-aineet valmiiksi, ennen kuin aloitat paistamisen. En suosittele esimerkiksi pilkkomista samaan aikaan kun paistat, koska ruokaa paistuu todella nopeasti maksimiteholla sekä ruokaa on sekoitettava usein. Pikapaistamiseen soveltuu parhaiten wok-pannu, mutta homma onnistuu hyvin myös normaali pannulla. Tässä vegaanisessa reseptissä on vain 7 raaka-ainetta ja sen valmistaminen on helppoa!

2 hengelle/ valmistusaika 25 min/ proteiinia yli 15%

Helppo stir fry – pikapaistettu nuudeli wok

100 g paprikaa

75 g parsakaalia

80 g soijapaloja

80 g nuudeleita

3 valkosipulinkynttä

7 g inkivääriä 

2 rkl soija kastiketta

3 rkl rypsiöljyä (huom. Ei oliiviöljyä, koska se palaa korkeassa lämmössä)

0.75 dl vettä

0,5 tl suolaa

0,5 tl sokeria

  1. Kypsennä nuudelit paketissa olevan ohjeen mukaisesti ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Keitä soijapalat paketissa olevan ohjeen mukaisesti ja valuta nesteet pois.
  3. Pilko paprika ja parsakaali sekä silppua valkosipuli ja inkivääri.
  4. Valmista kastike sekoittamalla yhteen silputtu inkivääri, soijakastike, vesi, suola ja sokeri. 
  5. Lisää tulikuumalle pannulle öljy ja sitten yksi raaka-aine kerrallan, välillä sekoittaen. Ensin soijapalat, sitten valkosipuli, sitten paprika, sitten parsakaali, sitten nuudelit ja lopuksi kastike.

Leave a Reply

Close Menu