Jaa tämä

Muutama vuosi sitten kävin moikkaamassa marokkolaista kaveriani Ranskassa. Hän tarjosi silloin illalliseksi jotain superhyvää kikherne ruokaa. Myöhemmin selvisi, että tämän ruuan nimi oli tagine. Nykyään vegaanina olen kokeillut muutamia tagine reseptejä ja tämä on helpoin niistä. Resepti sisältää vain 6 raaka-ainetta sekä mausteet. Voit syödä taginea sellaisenaan tai tarjota sen kuskusin kera.

4 hengelle/ valmistusaika 25 min/ proteiinia yli 3,5%

Helppo marokkolainen vegaanitagine

1 pieni sipuli

3 valkosipulinkynttä

2 tölkkiä tai 500 g keitettyä kikherneitä 

25 g kuivattuja karpaloita (myös rusinat käy)

150 g kesäkurpitsaa

1/2 nippu persiljaa

2 rkl oliiviöljyä

0,5 rkl kanelia

1 rkl juustokuminaa

1 rkl kurkumaa

1/4 tl cajennepippuria

1 tl sokeria

1 kasvisliemikuutio

4 dl vettä

  1. Ota kesäkurpitsasta lusikalla siemenet pois ja pilko siemenetön osa.
  2. Kuullota pannulla oliiviöljyssä pilkottu sipuli ja silputtu valkosipuli.
  3. Lisää kaikki muut ainekset paitsi persilja ja keitä 10 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi silputtu persilja ja siirrä pannu sivuun.

Leave a Reply

Close Menu