Jaa tämä

Kerran omenaa syödessäni ajattelin, että tämä omena maistuu – oudolta. Kysymällä itseltäni miksi, tajusin, että omena oli oudon makuinen, koska se oli pihalta poimittu suomalainen omena. Olin niin tottunut kaupan kiiltäviin omenoihin, että tämän kyseisen omenan maku oli hyvin poikkeava. Koska tällä hetkellä kaupasta saa niitä outoja eli hyviä suomalaisia omenoita, syntyi vegaaninen omenapiirakka resepti. Reseptiä on helppo valmistaa, koska se  sisältää vain 8 ainesosaa ja pari työvaihetta. Tämä vegaaniruoka on proteiinipitoisempi ja terveellisempi kuin perinteiset omenapiirakka reseptit, mutta maku kannustaa syöjää kyllä ottamaan vielä toisen palan. Resepti onnistuu varmasti myös “ei oudoilla” omenoilla. 

Helppo ja herkullinen vegaaninen voimaomenapiirakka

8 hengelle/ valmistusaika 45 minuuttia/ proteiinipitoisuus yli 5%

3 dl kaurahiutaleita
3 dl kikhernejauhoa
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
0,75 dl ruokosokeria
150 g leivontamargariinia
1 tl kardemummaa
4 isoa suomalaista omenaa

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
  2. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen margariini ja sekoita kädellä tasaiseksi.
  3. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja levitä taikina kakkuvuoan pohjalle. Itselläni on käytössä 30 cm halkaisijalla piirakkavuoka.
  4. Aseta piirakalle omenalohkot.
  5. Levitä päälle ruokosokeria ja paista 200c asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Piirakka sopii hyvin tarjottavaksi vegaanisen vaniljajäätelön kanssa.

Leave a Reply

Close Menu