Useimmiten falafelit valmistetaan kikherneistä. Tämä vegaaninen resepti sisältää kikherneiden lisäksi härkäpapurouhetta. Se nostaa merkittävästi falafeleiden proteiinipitoisuutta ja jättää falafeleiden sisälle kivoja sattumia. Härkäpapurouhetta saat isommista ruokakaupoista, itse käytin Voimapapu-merkkiä. Reseptissä olen käyttänyt myös kikhernejauhoa joka antaa falafeleille kauniin keltaisen värin, mutta voit käyttää myös normi vehnäjauhoa.
4 annosta/ valmistusaika 45 minuuttia/ yli 10% proteiinia
Härkäpapu falafel-wrap
1,5 dl härkäpapurouhetta
1 dl kiehuvaa vettä
230 g (1 tölkki) keitettyjä kikherneitä
3 valkosipulikynttä
1 pieni sipuli
puoli nippua korianteria (myös varret)
1 rkl juustokuminaa
0,25 chiliä (voit myös käyttää 0,25 tl cajennepippuria)
ripaus suolaa
2 rkl oliiviöljyä
0,5 sitruunan kuori ja mehu
5 rkl kikhernejauhoa
TÄYTE
4 pientä wraplättyä
1 paprika
10 cm kurkkua
Pieni punasipuli
vegaanimajoneesia
salsaa (ei pakollinen)
Kaada härkäpapurouhelle kiehuva vesi ja aseta sivuun. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Silppua kaikki falafelin ainekset paitsi jauho monitoimikoneessa kunnes massa on melko tasainen. Lisää jauho ja härkäpapurouhe. Sekoita massa monitoimikoneella tasaiseksi. Jos massa on liian märkä, lisää vielä vähän jauhoa.
Pyöritä massasta käsin pyörykät ja aseta ne uunipellille. Paista falafeleja uunin keskiosassa 15 minuuttia.
Sinä aikana, kun falafelit ovat uunissa leikkaa vihannekset viipaleiksi.
Lämmitä wraplätty pannulla ja täytä falafeleilla sekä muilla täytteillä.