Jaa tämä

Useimmiten falafelit valmistetaan kikherneistä. Tämä vegaaninen resepti sisältää kikherneiden lisäksi härkäpapurouhetta. Se nostaa merkittävästi falafeleiden proteiinipitoisuutta ja jättää falafeleiden sisälle kivoja sattumia. Härkäpapurouhetta saat isommista ruokakaupoista, itse käytin Voimapapu-merkkiä. Reseptissä olen käyttänyt myös kikhernejauhoa joka antaa falafeleille kauniin keltaisen värin, mutta voit käyttää myös normi vehnäjauhoa.

4 annosta/ valmistusaika 45 minuuttia/ yli 10% proteiinia

Härkäpapu falafel-wrap

1,5 dl härkäpapurouhetta

1 dl kiehuvaa vettä

230 g (1 tölkki) keitettyjä kikherneitä 

3 valkosipulikynttä

1 pieni sipuli

puoli nippua korianteria (myös varret)

1 rkl juustokuminaa

0,25 chiliä (voit myös käyttää 0,25 tl cajennepippuria)

ripaus suolaa

2 rkl oliiviöljyä

0,5 sitruunan kuori ja mehu

5 rkl kikhernejauhoa

TÄYTE

4 pientä wraplättyä

1 paprika

10 cm kurkkua

Pieni punasipuli

vegaanimajoneesia

salsaa (ei pakollinen)

Kaada härkäpapurouhelle kiehuva vesi ja aseta sivuun. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Silppua kaikki falafelin ainekset paitsi jauho monitoimikoneessa kunnes massa on melko tasainen. Lisää jauho ja härkäpapurouhe. Sekoita massa monitoimikoneella tasaiseksi. Jos massa on liian märkä, lisää vielä vähän jauhoa.

Pyöritä massasta käsin pyörykät ja aseta ne uunipellille. Paista falafeleja uunin keskiosassa 15 minuuttia. 

Sinä aikana, kun falafelit ovat uunissa leikkaa vihannekset viipaleiksi.

Lämmitä wraplätty pannulla ja täytä falafeleilla sekä muilla täytteillä.

Leave a Reply

Close Menu