Jaa tämä

Söin eilen normaalisti ja join perusmäärän vettä (3,3 litraa). Tänään aamulla (28.9.2018) vaaka näytti 77,4 kg. Vuoden päästä vaa’alla näkyy 10 kg enemmän, ja olen silloin paljon lihaksikkaampi. Tämän lihasmassan kasvatan vegaaniruokavaliolla.

Kävin mittaamassa myös voimatasoa. Penkistä meni 12 toistoa 50 kilolla, kyykkäsin 10 toistoa 60 kilolla, vedin maasta 11 toistoa 75 kilolla ja tein pystypunnerruksia 8 toistoa 35 kilolla. En uskaltanut kokeilla ihan maksimia, koska en oikeasti tiedä salitreenistä vielä mitään enkä halunnut vahingoittaa itseäni.

En ole ikinä omistanut salikorttia, mutta olen kuitenkin ihan varma, että tulen pääsemään tavoitteeseen. Olen harrastanut erilaisia urheilulajeja koko elämäni ja minulla on hyvät elintavat sekä tottumukset. Olen harrastanut kamppailulajeja, lumilautailua, kiipeilyä, tennistä ja viime aikoina juoksua. Mielestäni liikkuminen on yksi älyttömän siisti juttu. Se ei ole siistiä useimmiten silloin kun täytyy mennä lenkille, mutta fiilis lenkin jälkeen on useimmiten huikea. Kyllä, olen endorfiini-riippuvainen. Toivon, että tämän blogin lukeminen tuo myös sinulle intoa liikkumiseen!

En ole myöskään ikinä ollut vegaani, mutta olen entinen ammattikokki ja tykkään ruuanlaitosta. Urheilutaustani takia tiedän perusasiat ravitsemuksesta ja olen innoissani proteiineista! Odotan, että pääsen kokemaan uusia makuelämyksiä ja tekemään uusia reseptejä. Mielestäni uuden kokeileminen kannattaa aina!

Syön terveellisesti, en tupakoi, kahvia juon maksimissaan kupin päivässä ja alkoholia käytän keskimäärin viisi annosta kuukaudessa. Syön myös “roskaruokaa”, mutta ehkä kerran viikossa. Energiatasoni on keskimäärin 7/10, aamulla energia on korkeimmillaan ja illalla energiataso pikkasen laskee. Keskittymiskyky päivän aikana on keskimäärin 6/10. Aamulla se on noin 8, mutta laskee aika nopeasti ja illalla se on usein 3.

Tulen kirjoittamaan tässä blogissa matkastani päämäärään ja julkaisen täyttäviä (proteiinipitoisuus ainakin 2,5%) helppoja reseptejä.

Vegaaniksi siirryn vaiheittain. Lokakuun alussa jätän lihan pois, lokakuun toisen viikon lopussa jätän maidon pois ja kananmunat poistuu ruokavaliosta lokakuun kolmannen viikon lopussa. Eli vegaani olen vasta lokakuun viimeisellä viikolla. Siirryn vegaaniksi vaiheittain, koska haluan tunnustella miten tämä muutos vaikuttaa kroppaani ja kuinka vaikea on erilaisista ruoka-aineksista luopua. Näistä fiiliksistä kirjoitan myös tänne blogiin. Blogiin tulen kirjoittamaan ja julkaisemaan reseptejä ainakin kahden viikon välein.

Uskon, että matkalla riittää pienempiä haasteita, iloja ja kyyneliä. Odotan sitä kaikkea innolla! Toivottavasti saat myös tästä mielenkiintoista luettavaa!

Leave a Reply