Kesällä 2018 kävin yhdessä luomukaupassa ostoksilla ja kauppias auttoi minua löytämään tarvittavan tuotteen. Matkalla hyllylle huomasin, että kauppias oli isokokoinen lihaksikas äijä, ja kysyin: “Oletko vegaani”? Tyyppi sanoi, että ei, kyllä lihaa menee. En tiedä, mistä oletin luomukauppiaiden olevan vegaaneja. Juteltiin tyypin kanssa lisää ja kerroin sille, että ajattelen kasvattaa lihasta vegaaniruualla. Tyyppi sanoi siihen epäilevästi “ajaha”. Kysyin, ajatteleeko hän, että se ei onnistu. Hän vastas siihen, että hän epäilee kyllä vahvasti.

Olen jutellut aiheesta  myöhemmin lisää eri ihmisten kanssa ja näyttää siltä, että monella on sellainen käsitys, ettei vegaaniruoka ole mikään “kunnon ruoka” ja eikä se sovi ainakaan urheilijoille tai vielä vähemmän lihasmassan kasvatukseen. Sellainen käsitys on mielestäni erityisesti miehillä.

Vegaaniruokaan liittyy myös muita ennakkoluuloja kuten esimerkiksi se, että vegaaniruoka ei ole hyvänmakuista tai sitä on vaikea valmistaa.

Olen entinen ammattikokki, tykkään ruuanlaitosta ja mielestäni urheilu on siistiä puuhaa. Tulen kasvattamaan vuodessa (1.10.2018-1.10.2019) lihasta vegaaniruualla. Painoa tulen nostamaan 10 kg! Sekasyöjästä vegaaniksi siirryn vaiheittain lokakuun aikana.

Tässä blogissa tulen kumoamaan edellä mainitut ennakkoluulot. Sina saat blogista herkullisia, täyttäviä ja helppoja reseptejä. Jotta vatsasi pysyisi täynnä pitempään, en laita blogiin reseptejä, joiden proteiinipitoisuus on alle 2,5% (myös jälkiruuissa). Suurimman osan tämän blogin reseptien proteiinipitoisuus tulee olemaan kuitenkin yli 10%.

Kirjoitan blogiin myös siitä, miten vegaaniruoka vaikuttaa minun fiiliksiin. Tästä tulee minulle huikea vuosi, jota odotan innolla! Toivottavasti saat myös tästä blogista mielenkiintoista luettavaa ja uusia makuelämyksiä!

Jos näet, että voin tehdä blogissani jotain paremmin tai sinulla on muita ideoita, laita minulle viestiä! Voit myös seurata haastetta näköalapaikalla tilaamalla uutiskirjeen, jossa julkaisen myös uusimmat täyttävät vagaanireseptit.