Kesällä 2018 kävin yhdessä luomukaupassa ostoksilla ja kauppias auttoi minua löytämään tarvittavan tuotteen. Matkalla hyllylle huomasin, että kauppias oli isokokoinen lihaksikas äijä, ja kysyin: “Oletko vegaani”? Tyyppi sanoi, että ei, kyllä lihaa menee. En tiedä, mistä oletin luomukauppiaiden olevan vegaaneja. Juteltiin tyypin kanssa lisää ja kerroin sille, että ajattelen kasvattaa lihasta vegaaniruualla. Tyyppi sanoi siihen epäilevästi “ajaha”. Kysyin, ajatteleeko hän, että se ei onnistu. Hän vastas siihen, että hän epäilee kyllä vahvasti.

Juttelin aiheesta  myöhemmin lisää eri ihmisten kanssa ja näyttää siltä, että monella on sellainen käsitys, ettei vegaaniruoka ole mikään “kunnon ruoka” ja eikä se sovi ainakaan urheilijoille tai vielä vähemmän lihasmassan kasvatukseen. Sellainen käsitys on mielestäni erityisesti miehillä.

Vegaaniruokaan liittyy myös muita ennakkoluuloja kuten esimerkiksi se, että vegaaniruoka ei ole hyvänmakuista tai sitä on vaikea valmistaa.

Olen entinen ammattikokki, tykkään ruuanlaitosta ja mielestäni urheilu on siistiä puuhaa. Tarkoitus oli kasvattaa vuodessa (1.10.2018-1.10.2019) lihasta vegaaniruualla. Tavoite oli nostaa 10 kg painoa! Yllätyin kun yritinkin tavoitteeni “pupuruualla” reilusti. Kehoni ulkonäköni muuttui vuoden aikana aika paljon.

Tässä blogissa kumoan vegaani ruokaan liittyviä ennakkoluuloja. Sina saat blogista herkullisia, täyttäviä ja helppoja reseptejä. Jotta vatsasi pysyisi täynnä pitempään, en laita blogiin reseptejä, joiden proteiinipitoisuus on alle 2,5% (myös jälkiruuissa). Suurimman osan tämän blogin reseptien proteiinipitoisuus on kuitenkin yli 10%.

Olen kirjoittanut blogiin myös siitä, miten vegaaniruoka vaikutti minun fiiliksiin vuoden aikana. Blogissa myös huippu vegaanit kertoo mullistavia tarinoita heidän elämästä.

Vegaanvuosi oli huikea ja vaikutti elämääni pysyvästi. Jätin maitotuotteet ja lihan ruokavaliostani pois todennäköisesti loppuelämääni asti. Edelleen suurin osa proteiineistäni on kasvisperäisiä ja lisään myös tänne blogiin uusia vegaanireseptejä.  Toivottavasti saat blogista mielenkiintoista luettavaa ja uusia makuelämyksiä!

Jos näet, että voin tehdä blogissani jotain paremmin tai sinulla on muita ideoita, laita minulle viestiä! Voit myös seurata menoa näköalapaikalla tilaamalla uutiskirjeen, jossa julkaisen uusimmat täyttävät vagaanireseptit.