Jaa tämä

Sain tämän reseptin idean seuraamalla Jamie Oliveria. Vaihdoin raaka-aineet vegaaniksi ja tuomaan enemmän poweria (eli lisäsin protskua). Tyttöystäväni hiffasi vielä miten poistaa yksi valmistusvaihe, mikä nopeutti leivän tekoa. Ei se Jamie ollut kuitenkaan miettinyt asiaa loppuun asti 😉 Jos tuut kotiin ja leipä on loppu, ei hätää, saat sen hetkessä!

2 hengelle/ valmistusaika 10 min/ proteiinipitoisuus yli 15%

10 minuutin leipä

2 rkl vehnäjauhoa (pino rkl päällä)

2 rkl kikhernejauhoa (pino rkl päällä)

3 rkl soija jogurttia

1 tl leivinjauhetta

2 rkl oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

  1. Laita kuivat ainekset kulhoon ja sekoita.
  2. Sekoita joukkoon jogurtti ja oliiviöljy.
  3. Jaa taikina kulhossa kolmeen nokareeseen ja nosta ne lusikalla kuumalle pannulle. Huom! älä käytä öljyä pannulla ja käytä hellan täystehoa.
  4. Kastele sormet ja levitä nokareet noin 1 cm paksuisiksi lätyiksi.
  5. Paista molemmalta puolelta 2 min tai niin kauan leivät ovat saaneet väriä.

Leave a Reply

Close Menu