Sain tämän reseptin idean seuraamalla Jamie Oliveria. Vaihdoin raaka-aineet vegaaniksi ja tuomaan enemmän poweria (eli lisäsin protskua). Tyttöystäväni hiffasi vielä miten poistaa yksi valmistusvaihe, mikä nopeutti leivän tekoa. Ei se Jamie ollut kuitenkaan miettinyt asiaa loppuun asti 😉 Jos tuut kotiin ja leipä on loppu, ei hätää, saat sen hetkessä!
2 hengelle/ valmistusaika 10 min/ proteiinipitoisuus yli 15%
10 minuutin leipä
2 rkl vehnäjauhoa (pino rkl päällä)
2 rkl kikhernejauhoa (pino rkl päällä)
3 rkl soija jogurttia
1 tl leivinjauhetta
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
- Laita kuivat ainekset kulhoon ja sekoita.
- Sekoita joukkoon jogurtti ja oliiviöljy.
- Jaa taikina kulhossa kolmeen nokareeseen ja nosta ne lusikalla kuumalle pannulle. Huom! älä käytä öljyä pannulla ja käytä hellan täystehoa.
- Kastele sormet ja levitä nokareet noin 1 cm paksuisiksi lätyiksi.
- Paista molemmalta puolelta 2 min tai niin kauan leivät ovat saaneet väriä.